Biscuiti cu royal icing

Reteta biscuiti

Ingrediente: 200 gr de unt, 180 gr zahar pudra, 500 gr faina, 1 galbenus (albusul se va folosi la icing), 2 pliculete de zahar vanilat, 5 gr (1 lingurita) praf de copt.

Untul se amesteca cu zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa, apoi se adauga un galbenus de ou, se mixeaza bine. Adaugam zaharul vanilat,  faina, praful de copt si framantam bine compozitia. Aluatul astfel obtinut, il acoperim cu folie alimentara si il lasam la rece timp de o ora. Dupa racire intindem pasta si decupam formele dorite. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15 minute.

b1 b2 b3 b4 b5 b6 b7

 

 

Reteta Royal Icing

1 albus de ou, 200 gr zahar pudra (cernut), zeama de la o jumatate de lamaie

Mixam albusul cu zaharul pudra si adaugam zeama de lamaie. Pentru consistenta se dilueaza cu alcool sau cu zeama de lamaie.  Royal icing se coloreaza cu colorant gel sau lichid 

Glazura trebuie utilizata imediat dupa preparare si colorare sau depozitata intr-un recipient inchis ermetic, deoarece are tendinta de a se usca rapid in contact cu aerul.

Decorarea biscuitilor se face cand biscuitii s-au racit complet. Te poti ajuta de o serie de ustensile: posuri, duiuri si ustensila cu ac.

b8 b9 b10 b11 b12 b13

Spor!