Biscuiti Hortensie

Reteta biscuiti Hortensie, 12 biscuiti mari sau 25 mijlocii

Ingrediente

Unt moale, nesărat 200g

Zahăr pudră 200g

1 ou, bătut ușor

Făină, 400g

Arome opționale

Pentru biscuitii cu  vanilie, se adaugă semințe de la 1 pastaie de vanilie.

Pentru biscuiti cu lamaie, se adauga coaja fin ras de la o lamaie.

Pentru biscuitii cu portocala, se adaugă coaja fin rasa  de  la o portocala.

Pentru biscuiti cu ciocolata, înlocuiți 50g de făină cu pudră de cacao.

Folosind un mixer electric amestecati untul moale, zahărul și aromă aleasa, pana devine o crema omogena.

Bateti foarte bine oul,  adaugati faina si amestecati la viteză mică până când se formează aluatul. Aduna-l într-o bila, înveliți în folie de plastic și lasati sa se odihneasca timp de cel puțin o oră.

Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta scurt.

Dozati si apoi introduceti aluatul in mulajul pudrat cu amidon. Extrageti formele si asezati-le pe foaia de copt.

aluat biscuiti

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Coaceți timp de 6-10 minute, in functie de marime, pana se rumeneste la margini. Lasă să se răcească pe un gratar de racire.


Aluat biscuitialuat biscuiti

Biscuitii Inveliti in folie alimentara se vor păstra bine într-un loc răcoros și uscat timp de până la o lună.

biscuiti

Puteti utiliza si alte retete de aluat insa, aluatul nu trebuie sa creasca.

dalie01kdhydrUrsulet