Blat de tort, simplu si rapid

Blat de tort, simplu si rapid

Baza creatiei tale dulci este blatul de tort. Iata, o reteta simpla si rapida pentru un blat bine crescut si pufos.

Ingrediente pentru un blat cu Ø 200 mm si H 100 mm

6 oua

240 gr. zahar

300 gr. faina

100 ml ulei

100 ml apa minerala (am inlocuit praful de copt cu apa minerala)

esenta de vanilie, dupa gust

Mod de preparare

Se separa galbenusul de albus.

Galbenusul se omogenizeaza cu jumatate din cantitatea de zahar (120 gr.), apoi sa adauga uleiul, apa minerala si esenta de vanilie.

Albusurile se spumeaza cu restul de zahar.

Cele 2 compozitii se amesteca si se incorporeaza faina.

Se toarna compozitia in inelul de copt, reglat la Ø 200 mm.

Se coace la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20-30 minute, in functie de tipul cuptorului.

Dupa coacere, se scoate din cuptor si se lasa la racit in inelul de copt, asezat pe un gratar de racire. Daca racirea se va realiza pe o suprafata plana, fara gratar, blatul va transpira.

Dupa racire se scoate din forma si se taie in felii. 

Acum blatul nostru este gata pentru insiropat, montat, imbracat si decorat.

Insiroparea blatului

Ingredinte 

250 ml apa

150 gr zahar tos

esenta de rom, dupa gust

Fierbem apa cu zaharul pana acesta din urma este complet dizolvat. Se lasa la racit.

Dupa racirea completa se va adauga esenta de rom. Daca adaugam esenta in siropul fierbinte, aroma se va evapora.

Insiroparea se va face in momentul in care incepem montarea tortului, cu ajutorul unei pensule.

Spor!