Cum decorezi un tort folosind decupatoare flori?

Orice tort devine mai frumos dacă îl decorezi cu atenție. Detaliile pot transforma un tort simplu într-unul remarcabil, fără prea mult efort din partea ta: trebuie să ai imaginație, răbdare și mai ales, ustensilele necesare.

Nu te speria că nu vei putea realiza de la început decorațiuni frumoase, chiar dacă nu ai foarte multă experiență în decorarea torturilor! Pentru a crea torturi impresionante din punct de vedere vizual, poți opta să folosești decupatoare flori. Acestea sunt disponibile în diverse forme și ajută să creezi flori din pastă de zahăr care să înfrumusețeze creațiile tale dulci.

decupatoare flori

3 pași simpli pentru alegerea decupatorului potrivit

Există mai multe tipuri de decupatoare: confecționate din material plastic, prevăzute cu piston, cele simple fără piston și decupatoarele metalice.

  1. Optează pentru un decupator cu piston. Avantajul major al decupatoarelor cu piston este acela că printr-o singură operațiune se realizează decuparea și imprimarea nervurilor pe pasta de zahăr. Nu costă mult iar modelele sunt variate.
  2. Dacă alegi un decupator simplu, realizezi decuparea și naturalizarea petalei sau frunzei o vei face cu ajutorul mulajului din silicon. Prețul nu este mare însă necesită accesorii suplimentare.
  3. Decupatorul metalic este preferat de cofetarii cu experiență. Datorită materialului din care este confecționat decuparea se face perfect. Nu costă mult, este rezistent și există o gamă largă de modele.

4 pași simpli de lucru

  1. Întinde pasta de zahăr pe o suprafață aniaderenta, precum un  covoraș din silicon. Grosimea o vei stabili în funcție de florile pe care dorești să le realizezi.
  2. Decupează prin presare pe suprafața pastei.
  3. Așează petala pe buretele profesional și cu ajutorul ustensilei cu bilă naturalizeaz-o, printr-o trecere cu ustensila pe marginile petalei.
  4. Petalele și frunzele se vor lăsa la uscat într-o tavă formare și uscare.

Pentru florile mici, poți opta pentru alveole iar pentru cele mari, apelează cu încredere la un suport.

decupatoare flori

De ce să folosești decupatoare flori?

Răspunsul cel mai simplu ar fi: pentru a-ți ușura munca și pentru a aduce la viață flori comestibile ce par reale!

Însă partea cea mai bună la a folosi decupatoare flori o reprezintă varietatea de modele cu ajutorul cărora să îți înfrumusețezi desertul. În funcție de evenimentul pentru care pregătești desertul, poți alege dintre diversele tipuri de decupatoare flori.

Astfel că pentru un tort de nuntă, poți folosi decupatoare flori în formă de crini, crini exotici  sau crini cala. Desigur însă că nu trebuie să te limitezi la crini. Poți folosi și decupatoare flori în forme precum trandafiri, orhidee Cymbidium sau violete.

Torturile destinate altor ocazii pot fi înfrumusețate cu iederă, garofițe sau chiar hortensie.

Indiferent de tipul de floare ales, este important să reții că decorarea tortului cu atenție îl va face impresionant și va mulțumi clienții nu doar din prima gustului ci și a aspectului. Suntem de părere că orice cofetar trebuie să acorde atenție detaliilor și să creeze torturi cu adevărat memorabile, iar acest lucru este posibil odată cu experiența dar și cu ustensilele potrivite!