Prepara frantuzeste folosind tava pentru macarons!

Micuțele delicii colorate atrag atenția și încântă papilelele tuturor participanților la un eveniment festiv și nu de puține ori, sunt atracția serii în materie de dulciuri. Cu forma lor perfectă, culorile pastelate și textura fină, macarons întruchipează universul dulciurilor haute couture.

Înfrumusețează orice candy bar, cu rafinament și calitate, aduc zâmbete pe chipurile tuturor și un strop de culoare. Deși sunt superbe și delicioase, macarons descurajează adesea cofetarii datorită rețetei stricte și a modalității de preparare ce nu permite greșeli.

Nu trebuie însă să renunți deoarece cu puțină atenție, răbdare și ustensilele potrivite, precum o tava macarons, vei reuși să creezi minunatele dulciuri franțuzești.

tava macarons
Macarons

Rețetă pentru macarons de ciocolată și zmeură

În primul rând, trebuie să aduni următoarele ingrediente:

 • 170 gr zahăr pudră
 • 160 gr migdale măcinate
 • 145 gr. albuș de ou(4 albușuri de ou)
 • 160 gr de zahăr tos
 • ½ lingură de colorant alimentar roșu

Pentru cremă ai nevoie de:

 • 120 gr smântână grasă
 • 110 gr ciocolată amăruie, mărunțită
 • 25 gr de unt nesărat, la temperatura camerei
 • 75 gr dulceață de zmeură

 Cum le prepari?

În mod cert aceasta este partea dificilă, deoarece după cum știi, macarons sunt niște prăjiturele delicate. Însă merită efortul. Iată ce ai de făcut:

 1. Amestecă bine zahărul pudră cu migdalele măcinate apoi cerne amestecul cu ajutorul unei site. Acest lucru este important pentru ca macarons să aibă aspectul neted și fin specific lor.
 2. Bate albușurile de ou cu zahărul tos până când vei obține o consistență tare care nu se scurge. Un mic sfat este să folosești ouă la temperatura camerei. Adaugă și colorantul alimentar.
 3. Amestecă albușurile cu amestecul de ingrediente uscate. Acest pas numit macaronage este decisiv în obținerea unor macarons perfecte- trebuie să ai grijă să nu le amesteci nici prea mult nici prea puțin. Consistența dorită este cea similară lavei- amestecul se scurge de pe lingură și este suficient de gros.
 4. Toarnă compoziția într-un poș cu diametru destul de mare pentru ca aluatul să încapă ușor.
 5. Cu ajutorul poșului, toarnă aluatul gramajoare în tava macarons. Este important să folosești o tavă specială creată pentru macarons pentru a obține forma perfectă a micilor delicii dar și pentru a avea o suprafață de copt antiaderentă- astfel vei nu vei strica forma atunci când le scoți din tavă.
 6. Un mic secret: ține aluatul în tavă la temperatura camerei timp de 30-60 de minute să se usuce – astfel te vei asigura că vei obține macarons care se înalță frumos în cuptor.
 7. Introdu tava macarons în cuptor preîncălzit la 150 grade C și lasă-le la copt 15 minute.
Tava Macarons
Macarons
Tava macarons
Macarons
Tava macarons
Macarons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În timp ce aluatul este în cuptor, poți pregăti crema:

Procedura este simplă: încălzești smântâna până atinge punctul de fierbere și adaugi ciocolata și untul, amestecând, se lasă la răcit. În momentul în care ai obținut o cremă netedă, o poți transfera într-un poș, cu ajutorul căruia vei umple cochiliile de macarons.

Deși pare dificil de făcut, delicioasele preparate franțuzești vor impresiona prin delicatețe, textură și gust- de aceea merită efortul. Cu ustensilele potrivite, vei putea face cele mai bune macarons!