Biscuiti Hortensie
Reteta biscuiti Hortensie, 12 biscuiti mari sau 25 mijlocii
Ingrediente
Unt moale, nesărat 200g
Zahăr pudră 200g
1 ou, bătut ușor
Făină, 400g
Arome opționale
Pentru biscuitii cu vanilie, se adaugă semințe de la 1 pastaie de vanilie.
Pentru biscuiti cu lamaie, se adauga coaja fin ras de la o lamaie.
Pentru biscuitii cu portocala, se adaugă coaja fin rasa de la o portocala.
Pentru biscuiti cu ciocolata, înlocuiți 50g de făină cu pudră de cacao.
Folosind un mixer electric amestecati untul moale, zahărul și aromă aleasa, pana devine o crema omogena.
Bateti foarte bine oul, adaugati faina si amestecati la viteză mică până când se formează aluatul. Aduna-l într-o bila, înveliți în folie de plastic și lasati sa se odihneasca timp de cel puțin o oră.
Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta scurt.
Dozati si apoi introduceti aluatul in mulajul pudrat cu amidon. Extrageti formele si asezati-le pe foaia de copt.
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Coaceți timp de 6-10 minute, in functie de marime, pana se rumeneste la margini. Lasă să se răcească pe un gratar de racire.
Biscuitii Inveliti in folie alimentara se vor păstra bine într-un loc răcoros și uscat timp de până la o lună.
Puteti utiliza si alte retete de aluat insa, aluatul nu trebuie sa creasca.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.