Briose cu blat umed (Banana Cupcake)
Briose cu blat umed (Banana Cupcake)
O reteta simpla, un aluat pufos, usor umed si cu adevarat delicios!
Ingrediente pentru 12 briose
120 gr Unt (la temperatura camerei)
200 gr Zahar pudra
2 oua (la temperatura camerei)
120 gr smantana
3 banane medii (maruntite)
180 gr faina
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de scortisoara
1 varf de sare
Incalzim cuptorul la 160ºC, functia de ventilatie.
Timp de coacere: 20-30 minute
Intr-un vas de plastic amestecam ingredientele solide: faina, bicarbonatul de sodiu, scortiosara si sarea.
Cu ajutorul mixerului se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga cele 2 oua (pe rand) si se continua amestecarea la viteza medie.
Incorporam pe rand, smantana, bananele si amestecul de ingrediente solide.
Mixam pentru cateva minute.
Aluatul obtinut se toarna in formele de copt. Hartiutele de briose se umplu in proportie de 2/3.
Introducem tava la cuporul preincalzit la 160ºC, functia de ventilatie, timp de 20-30 minute. Nu uita de testul cu scobitoarea!
O reteta simpla, un aluat pufos, usor umed si cu adevarat delicios!
Comment (1)
Este super reteta. Mie imi plac foarte mult bananele, asa ca am pus 5 banane. Sunt delicioase!