Ornare tort – Cea mai simpla metoda
Ornare tort
Realizarea elementelor decorative cu ajutorul posului, cea mai simpla metoda de decorare a tortului.
Elemente decorative: royal icing, crema, frisca
Ustensile necesare
Pozitia corecta a posului in mana cofetarului
Unghiul corect se referă la pozitia posului in raport cu suprafața de lucru. Există doua pozitii de baza:
Unghi de 90 °, perpendicular pe suprafata. Utilizat atunci cand se fac stele, flori cu petale plate, in general pentru elementele plate.
Unghi de 45 ° , folosit pentru scris si pentru realizarea marginilor decorative.
Cofetarul care va decora cu mana dreapta, ar trebui sa orneze intotdeauna de la stânga la dreapta iar stangaciul de la dreapta la stanga, cu exceptia decoratiunilor de tip text, mesaje pe tort.
Utilizarea cuplelor va permite sa schimbati rapid duiul sau spritul.
Desurubati cupla si indepartati inelul cuplei. Introduceti baza cuplei in pos si marcati cu un creion zona de infiletare. Indepartati baza culpei si taiati posul pe urmele marcate de creion. Introduceti din n ou baza cuplei in pos, atasati duiul sau spritul de decorare si infiletati inelul.
Acum, ca am pregatit materialele de lucru, va invitam sa vizionati un film demonstrativ Ceri.DZ School.
Surse foto:
http://www.bakedecoratecelebrate.com/techniques/usingcouplers.cfm?cat=5
http://www.bakedecoratecelebrate.com/techniques/correctbagposition.cfm?cat=5
http://nattiscupcakes.blogspot.ro/2010_04_01_archive.html
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.