Pasta de Zahar – cum confectionezi rapid
Pasta de zahar este folosită pentru a decora torturile, făcându-le netede și lipsite de imperfecțiuni (în cazul unei glazuri de exemplu se poate întâmpla ca imperfecțiunile să apară și să fie destul de vizibile) și transformându-le într-un desert impecabil care va impresiona chiar și cel mai critic ochi.
Se poate colora cu ușurință în nuanțele dorite sau poate fi lasată în culoarea sa ”naturală”- albul- pentru un aspect simplu și elegant.
Deși nu este foarte ușor să lucrezi cu pasta de zahar, merită efortul! Pasta de zahar facuta de tine va întrece fondantul disponibil în comerț și îți va permite să te joci cu gusturile, astfel încât să complementeze aromele din tortul tău.
Nu trebuie să te descurajezi. Cu puțină atenție și răbdare poți obține o pastă de zahar care să îți orneze deserturile fără prea mult efort.
De ce ingrediente ai nevoie pentru pasta de zahar?
Ca sa îți confecționezi propriul fondant ai nevoie de:
- 400 – 500 de gr de zahăr pudră foarte fin (cernut de 2-3 ori)
- 30 ml de apă (pentru precizie masurati cu seringa)
- 5 gr gelatină pudra
- 50 gr miere (sirop de glucoza sau energizant)
- 15 gr margarina (ideal ulei de palmier)
- coloranti si arome (optional)
Metoda de preparare
- Se pune la inmuiat gelatina cu 30 ml de apa timp de aproximativ 10 minute.
- Se incălzește usor amestecul la foc mic sau pe baie de abur, pana se topeste gelatina praf.
- Se ia de pe foc sau baie de abur. Se adauga margarina si mierea si se dizolva in gelatina, amestecand continuu.
- Compozitia se toarna peste zahar (400 gr), se framanta urmarind sa obtinem o pasta de consistenta plastilinei. Daca compozitia este prea moala adaugam si restul de zahar pudra.
- Se framanta bine, se pune in folie alimentara si se depoziteaza la frigider pentru minimum 24 ore. Momentul ideal pentru folosireeste dupa o saptamana.
- Pentru colorare in masa a intregii cantitati, adaugam colorantul gel sau pudra peste zahar, inainte de a adauga compozitia de gelatina si margarina.
Pasta de zahăr poate fi păstrată timp îndelungat într-un container ermetic, la frigider, până când dorești să o folosești de aceea poți face cantități mai mari în prealabil, să le ai la îndemână pentru deserturile tale. Poți adauga colorant alimentar în procesul de confecție dacă dorești să obții fondant colorat.
Cunoști și alte trucuri pentru a confecționa rapid pasta de zahar? Te invităm să ne împărtășești din experiența ta cu pasta de zahăr în secțiunea de comentarii.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.