fbpx

Posuri pentru ornat si scris

Posuri pentru ornat, scris  – Cum scriem mesaje pe tort?

Scrierea mesajelor pe tort este una dintre cele mai dificile sarcini ale unui cofetar decorator. Aceasta abilitate se obtine cu foarte multa munca si practica continua. La final veti fi in masura sa dozati corect presiunea și unghiul necesar pentru a scrie perfect.

Putem scrie cu ciocolata topita, crema de unt, royal icing sau geluri. Pentru a exersa va recomandam sa utilizati maioneza sau mustar, deoarece costul nu este asa de ridicat, ca in cazul ciocolatei sau cremelor.

O metoda foarte simpla de a scrie mesaje este pe o placuta din pasta de zahar. In cazul in care gresim avem posibilitatea de a sterge caracterele neuniforme.  Cand mesajul este scris, nu ne ramane decat sa pozitionam placuta cu mesaj pe tort.

Placuta mesaje

Inainte de a incepe sa scrieti efectiv pe tort, taiati o bucata de hartie pergament, de dimensiunea tortului si faceti o schita a ceea ce doriti sa scrieti. In acest fel valorificati spatiul si aliniati literele uniform.  Asezati hartia in partea de sus a tortului si cu ajutorul unei scobitori marcati pe suprafata tortului textul.

posuri pentru ornat
posuri pentru ornat

 

Untitled-1

Intotdeauna incepeti cu scrierea mesajului pe tort cu posurile pentru ornat si abia apoi cu decoratiunile de tip floral sau figurine. Asigurati-va ca aveti suficient spatiu pentru scris.  Amintiti-va ca este mai usor sa adaugi decoratiuni decat sa elimini.

Pentru scris si pentru elemente decorative de tip filigran puteti utiliza posurile pentru ornat din hartie siliconata sau posuri, cupla si duiu rotund de 2 mm.

9571
Dui 2 mm

 

adaptor posuri
Cupla duiuri
83151
posuri pentru ornat

Surse foto:

How to Write on a Cake (video on folding parchment pastry bag)

Chocolate Cake Writing Tutorial

Monogrammed Cakes and Fondant Plaques

Vizualizari:(14044)