Cupcakes, Muffins sau Briose?
Ustensile necesare pentru realizarea Cupcakes, Muffins sau Briose:
- Hartie, chese pentru copt;
- Invelitori decorative cupcakes;
- Decupatoare si mulaje din silicon pentru realizarea decoratiunilor;
- Sprit, dui pentru injectat si umplere;
- Tava pentru briose.
In cautarile noastre, am gasit o multitudine de definitii, retete, diferente intre cele 3 produse care creeaza confuzii.
Simpaticele Cupcakes se realizeara prin metoda “creaming”, adica untul este amestecat cu zaharul si abia apoi se adauga ouale, faina si restul ingredientelor. Astfel, se obtine o compozitie foarte fina.
Rafinatele Muffins se obtin prin metoda checurilor, amestecand intotdeauna ingredientele lichide primele, iar apoi pe cele solide. In compozitia Muffins vom utiliza ulei in locul untului.
Cochetele Brioche sunt facute dupa reteta cozonacului. Aluat dulce va fi preparat cu lapte, drojdie, ou si unt. Briochele pot fi umplute cu tot felul de fructe, ciocolata sau pot fi servie ca aperitive sarate.
Primele doua delicatese isi au originea in bucataria americana, iar cea de-a treia, in sofisticata bucatarie franceza.
Cele trei delicatese pot fi comercializate cu succes in ceainarii, cafenele si restaurante.
Partea frumoasa si creativa abia acum urmeaza. Dupa coacere si racire, indiferent de reteta pe care o veti utiliza si denumirea pe care o poarta, aveti liber la creatie. Decoratiunile sunt cele care le fac apetisante si dorite, pentru orice eveniment.
Sunt ideale pentru petrecerile de botez, cele pentru copii si chiar pentru nunti.
Surse:
http://store.danielnyc.com/cervella-lyonnais-en-brioche-pistachio-black-truffle.html
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.