Pasta de zahar pentru flori
Florile din pasta de zahar pentru ornarea torturilor se realizeaza din pasta de zahar speciala.
Acest tip de pasta de zahar se usuca mai repede, astfel petalele isi pastreaza forma si aspectul natural, insa, modelarea trebuie sa se faca mai rapid.
In cazul in care petalele se usuca rapid, este posibil sa apara fisuri la suprafata. In timp ce decupam petalele sau frunzele, vom utiliza folii sau pungute cu zip in care vom depozita piesele decupate, pentru a impiedica uscarea prematura.
Posibile probleme ale pastei de modelaj
- este lipicioasa, fie ca se lipeste de ustensile sau de maini, manusi.
- Pentru a impidica lipirea utilizam amidon foarte fin sau zahar pudra.
- prezinta urme de zahar pudra
- Dupa uscare, 24 ore, fiecare petala se va trece print-o pelicula de abur pana urmele de zahar dispar.
- prezinta urme de amidon
- Dupa uscare, se va inlatura de pe suprafata petalelor cu ajutorul unei pensule cu putina apa.
- este prea moale
- se va inmuia excesiv daca este colorata proaspat, de accea, colorarea se va face cu cateva ore inainte de utilizare.
- Compozitia nu este cea corecta.
- Temperatura din laborator este prea mare.
- este sfaramicioasa
- Compozitia nu este cea corecta.
- S-a colorat in exces
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.