Secretele Pastei de Zahar
Pasta de zahar cofetarie
Pasta de acoperire
Alte denumiri pentru Pasta de acoperire (imbracare torturi): Fondant sau Icing
- Este folosita ca “glazură” pentru acoperirea torturilor/prăjiturilor;
- Moale și flexibil – conferă prăjiturilor un aspect neted;
- Rămâne moale, nu se intareste;
- Excelent în matrițe din silicon și decuparea micilor decorațiuni;
- Gustos și aromat, Gusturile tradiționale de fondant de vanilie, dar pot fi folosite și alte arome;
- Ușor de lucrat.
Notă: Decorațiunile din fondant se vor usca și întări la exterior, dar interiorul va rămâne moale.
Fondantul conține un ingredient cheie numit glicerină, ceea ce îl face să se comporte diferit de pasta pentru flori si figurine. Glicerina este cea care menține fondantul moale și flexibil, făcându-l ideal pentru acoperirea unui tort. De asemenea, conține tragacant de gumă (similar cu tylose), acesta conferă elasticității fondantului și îi permite să se întărească la exterior cu o crustă, fără a se întări niciodată complet (deci nu este ideal pentru modelarea figurilor 3D).
Cand Folosiți paste de acoperire tort:
- Acoperim, “ imbracam” monoportii sau torturi;
- Decuparea micilor decorațiuni plate;
- Realizarea de decorațiuni care nu au nevoie de multă stabilitate sau detail
Ustensile necesare pentru a lucre cu pasta de acoperire, fondat, icing:
- Pasta Dama Top;
- Paleta de nivelat, tot timpul, utilizati cate 2 bucati;
- Suport rotativ;
- Merdenea;
- DecoTwist;
- Masina pentru intins pasta;
- Decupatoare fori sau diverse figurine;
- Cremă de unt sau gem pentru acoperirea tortului. Un strat subțire de cremă de unt sau gem face ca fondantul să se lipească de tort și nu trebuie omis;
- Amidon de porumb pentru a preveni lipirea pastei de suprafata de lucru, de ustensile sau de maini.
Pasta de zahar pentru flori si figurine sau Gum Paste
Alte denumiri pentru Pasta pentru flori si figurine: Gum Paste (pasta de guma)
Este folosita pentru modelarea și sculptarea florilor (in special cele cu tulpini de sarma) și a altor decoratiuni complexe.
Se usucă rapid și se întărește complet.
Se intinde in strat ultra subțire pentru a face flori de zahăr realiste.
Ideala pentru modelarea figurilor detaliate.
Ferma și flexibila – se întărește cu un finisaj asemănător porțelanului.
Cand Folosiți:
- Flori complexe, pe tulpini;
- Decoratiuni mai complexe (fundite, botosei botez, frunze);
- Figurine animate 3D.
Pasta de gumă este un aluat de zahăr comestibil folosit pentru decor. Cu toate acestea, nimeni nu mănâncă de obicei pastă de gumă pentru că se usucă tare și devine casanta. Prăjiturile nu sunt niciodată acoperite cu pastă de gumă. Este folosit doar pentru décor (flori, frunze, figurine, etc…). Pasta de gumă, spre deosebire de fondant, se usucă foarte repede. În timp ce lucrați cu el, păstrați bucata neutilizată intr-o punga cu fermoar.
De ce aveți nevoie atunci când lucrați cu Gum Paste:
- Ustensile de modelare și sculptură: ustensile modelaj 8 bucati, mini ustensile pentru figurine complexe, ustensile profesionale din inox;
- Merdenea din polietilena;
- Decupatoare si mulaj universal pentru petale;
- Tulpini/sarme florale;
- Pasta First Class.
Ar trebui să folosesc amidon de porumb sau zahar pudra atunci când intind pasta de gumă și fondantul?
Dacă afara este cald și nivelul de umezeala este ridicat, iar fondantul sau pasta de gumă se lipesc de toate, utilizati la amidon de porumb.
Dacă aerul de acasă sau de la locul de muncă este uscat, iar pasta de gumă sau fondantul se crăpă sau se usucă prea repede, utilizați zahăr pudra (amidonul de porumb va usca fondantul și pasta de gumă atunci când este prea multă umiditate).
Ce trebuie făcut atunci când fondantul sau pasta de gumă se usucă prea repede și se sparg
„Piele de elefant” este un termen obișnuit cu fondant și pastă de gumă – Dacă nu te grăbești să lucrezi, se va forma o crustă pe stratul superior, iar când întinzi pasta de zahăr, va semăna cu aspectul pielii de elefant, și poate chiar să înceapă să crape.
Pentru a evita acest lucru, utilizati o grasime vegetala (Crisco) pe pasta de gumă sau pe fondant, va încetini timpul de uscare și va împiedica formarea crustei.
Cum pot elimina excesul de amidon de porumb și de zahar pudra de pe decoratiuni?
Cu ajutorul unei pensule uscate.
Cu ce se lipeste pasta de zahar sau gum paste?
Foloseste cu incredere Lipici Comestibil gata preparat sau il poti prepara chiar tu, astfel: 30 parti de apa la o parte de CMC/Tylo (aceasta este variant cea mai avantajoasa la pret).
Cu ce se poate colora pasta de zahar?
ÎNTOTDEAUNA pentru a colora pasta de zahar folosim coloratii alimentati gel. Alege colorantul gel Wilton sau ProGel colorant profesional pentru uz alimentar.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.