Cofetarul decorator, trusa decorare – 1
Cofetarul decorator, trusa decorare
Cofetar decorator sau Cake decorator, o noua meserie care ar putea fi introdusă în nomenclatorul meseriilor din Romania. Cofetarul decorator este acela care realizeaza decoratiunile, florile si figurinele din pasta de zahar cu ajutorul trusei de decorare.
Meseria de cofetar decorator este o reuniune de pasiune, creativitate, munca si talent. Magicienii din Cofetarie, cum ne place sa ii numim, sunt cei care ne incanta privirile si gustul, deopotriva.
Pentru ca, estetica produselor de cofetarie joaca un rol foarte important, haideti sa trecem la partea cea mai frumoasa si creativa a meseriei de cofetar. Pentru a incepe calatoria in realizarea elementelor de decor avem neaparat nevoie de o serie de ustensile de baza.
Trusa ornare este un element absolut necesar in decorare. Aceasta contine sprituri, duiuri si culpa, care ne permite sa schimbam rapid spritul sau duiul de ornare fără a schimba posul. Materialul din care sunt confectionate duzele este de preferat sa fie otel inoxidabil. Inox-ul este un material cu rezistenta sporita in timp, se igienizeaza foarte usor in masina de spalat vase.
Merdenea profesională cu suprafata lucioasa care ii confera proprietati antiaderente. Merdenea profesionala (sucitor) cu inele de ghidare este ideala pentru a intinde uniform, la aceeași grosime pasta de zahar, fondant, icing, martipan sau aluat.
Paleta pentru nivelat, un instrument extrem de util, absolut necesar pentru acoperirea (imbracarea) torturilor. Acesta este conceput pentru a ajuta la crearea unui finisaj profesional, perfect neted, fără bule de aer sau alte denivelări. Ca noutate pe piața au apărut ustensile de nivelat muchie tortului, in linii drepte sau curbe, care va salvează timpul.
Va urma
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.